Uncategorized

Modern Toplum Hayatını Eleştiren Çarpıcı İllüstrasyonlar

Cinsellik çağrışımı yapan sosyal medya eleştiri illüstrasyon

Luis Quiles yaptığı çizimlerle modern toplum hayatını eleştiren bir çizer. Yaptığı çalışmalarda cinsel argümanları sıkça kullanan çizerin en çok eleştirdiği konu da sansür.

Luis Quiles kapitalizm, çocuk istismarı, cinsiyetçilik, homofobi, şiddet gibi birçok konuya değinen çizimleri var. DeviantART’ta bazı çizimlerinin sansürlendiğini belirten Quiles’in bazı çizimleri gerçekten rahatsız edici olabiliyor.

Çizer bazı çizimlerinde sosyal medyayı da eleştiriyor ve internet yüzünden insanların dinlenemediklerini belirtiyor.

İşte bugünlerde paylaşım rekorları kıran mevzu bahis çizimler:

Bu çalışmada açlık çeken afrika ülkelerinde yardımdan ziyade misyonerlik için gidilmesi konu edilmiş.

Komünist devrimci bir lider olan Ernesto Che Guevara’nın günümüzde sosyalist devrimci hareketlerin simgesi olmakla birlikte kapitalizmin de kullandığı argümanlarından biri haline gelmiş olması.

Milyonları peşinden sürükleyen yıldızların ve futbolcuların reklam panosu haline gelmesini anlatan illüstrayonda Christiano Ronaldo çizimiyle ve onun kendi adını taşıyan CR7 markasına gönderme yapılmış.

Kapitalizm: Büyük balık, küçük balığı yutar.

İlaç sektörü ve zayıflama hapları.

Sansür

Açlık ve obezite

Bir yandan zayıf kalma ve güzel görünme uğrunda yemek bozuklukları yaşayan insanların diğer yandan şiddetle yemek yemeye teşvik ediliyor olması.

Cinsellik düşünülmeyen masum arkadaşlıklar.

Cinsiyet ayrımcılığı.

Çocuk savaşçılar. Çocuk istismarı.

Masum bir çizgi karakter olan Hello Kitty’nin seksist tarafına yapılan gönderme.

Her taraftan teknoloji ve internete maruz kalan sosyal medya insanı.

Homofobinin eleştirildiği bu çizimde görülen mor karakter çocukların severek izlediği Teletabi yapımında yer alıyor. Homoseksüelliğin bu şekilde çocukların karşısına sunularak norm halinde getirilmeye çalışılması ise tamamen başka bir konu tabi.

Kapitalizm ve para arzusu karşısında diz çöken insan.

Kadınlar üzerindeki katolik hristyan baskısı.

Kızılderili katliamı ve sömürgecilik üzerine kurulu bir devlet.

Savaş mağduru çocuklar ve silah üretimi.

Yazar Hakkında

Yılmaz Barış

2006 başında blog yazma heyecanıyla kendimi kaptırdığım dijital dünya sonrasında mesleğim ve hayatım haline geldi. 2008'de serbest zamanlı, 2012 sonrasında ise profesyonel olarak dijital pazarlama uzmanı/danışmanı olarak çalıştım. Ulusal ve global birçok farklı marka içi dijital pazarlama hizmetleri verdim. Çeşitli blog ve portallarda dijital pazarlama, dijitalleşme, yenilikçi teknolojiler, sosyal mecralar ve yeni iş fikirleri gibi beni heyecanlandıran konular üzerine yazmak yapmaktan en çok keyif aldığım işlerin başında geliyor.

Yorum yazın